DATE: 12 mei 2017
TIME: 19:30
LOCATION: Lijnbaansgracht 238, 1017 PH Amsterdam, Netherlands
VENUE: Sugarfactory
SUGARFACTORY: THE NAKED SWEAT DRIPS, STAKBABBER, DODDE 12 mei 2017

LIVE

PSYCHO-GRUNGE, POST PUNK

TICKETS

Een avond grooven, zweten, stampen en deinen op acts uit alle windrichtingen van het land!

Het Nijmeegse The Naked Sweat Drips bracht in januari zijn dampende debuutplaat Psycho Sister uit. Tijdens de releasetour brengt het eigenzinnige sextet zijn ‘psycho-grunge’ naar de Sugarfactory. Zij worden hierbij ondersteund door de Amsterdamse postpunkers van Stakbabber. Deze band, onder leiding van Mick Ness (Mecano, Sexepil), presenteerden voor een stijfuitverkocht Paradiso hun debuut Polarized en is op het moment bezig aan zijn tweede album. DODDE is de uitlaatklep van de Groningse organist André Dodde (o.a. Green Hornet). Hij opent de avond met zijn synth- en orgelgedreven electro-sixties, garage-dance en synthpunk!

The Naked Sweat Drips
The Naked Sweat Drips combineert sinds 2010 intense psychedelische klanken met psychopathische teksten, gebracht met een dubbele gitaarattack, schreeuwende Hammondorgel en aangrijpende zang. De oorspronkelijk Boxmeerse band bestaat uit Winand Derks van de Ven (gitaar), Luc Jeuken (toetsen), Stefan Kollee (zang), Kristian Strik (gitaar), Rick Veldkamp (bas) en Jimmi Vos (drums). Dit zestal maakt psycho-grunge die doet denken aan het maniakale van Nick Cave, de groove van Queens of the Stone Age en het schizofrene van Pink Floyd, gespeeld met branie en tomeloze energie.

Stakbabber
Stakbabber is de band van Mick Ness die deel uitmaakte van de Ultra beweging en de band Mecano en later grote bekendheid kreeg als zanger en gitarist van de Hongaarse band Sexepil. In december 2015, bracht de groep met “Polarized” hun eerste album uit op het eigen onafhankelijke label Li2B. De plaat verscheen zowel op cd als op vinyl. Onderdeel van het verschijnen als LP was een gelimiteerde oplage van 100 exemplaren in wit vinyl. Het debuutalbum kreeg veel positieve recensies, in onder meer De Gitarist, Music Maker, Vinyl-50 en Peek-A-Boo Magazine: “Een sterk en intrigerend debuut waarop alles goed zit… Het beste uit Nederland wat ik dit jaar heb gehoord”. Bij live shows werkt Stakbabber met door ‘Fokbros’ live aangestuurde videobeelden.

Dodde
DODDE is de slonzige uitlaatklep van organist André Dodde die je kunt kennen van bands als Green Hornet en Das Audio Combo. DODDE heeft niet meer nodig dan een tweedehands ritmebox, een Philicorda-orgeltje en een oude Moog-synth. Maar daarmee dendert DODDE onweerstaanbaar dansbaar naar je onderbuik. Noem het electro-sixties, garage-dance of synth- punk… Hier past maar één naam: dit is DODDE!

© Stakbabber 2015