NEWS

Distributiedeal

Sounds Haarlem is een onafhankelijke pop speciaalzaak met een eigen platenlabel: “Sounds Haarlem Likes Vinyl”. Via dat label ligt er nu een distributiedeal voor het tweede Stakbabber album: verspreiding via álle platenwinkels in Nederland en via online kanalen zoals bol.com. Online bestellen, zo makkelijk kan het zijn. Maar aanschaffen bij een concert van Stakbabber is het natuurlijk ‘t allermooist.

SNOB 2000

In 2018 werd het nummer Polarized van Stakbabber’s gelijknamige debuutalbum genomineerd voor de Snob 2000 die jaarlijks wordt opgesteld door luisteraars van Pinguin Radio. De Snob 2000 is hét alternatief voor de top-2000. Polarized kwam binnen op nummer 581. Vers in de lijst een plek om trots op te zijn.

En dit was het commentaar van Pinguin Radio: ‘Eind vorig jaar was ik met een blog bezig en had YouTube aanstaan. Ik was begonnen met wat aparte new wave en na een kwartier kwam Polarized voorbij. Zwaar onder de indruk heb ik gelijk de naam van de band opgeschreven om een tijdje later te mogen ontdekken dat het een Nederlandse band was. Ik schrijf het wel vaker; men zou in Hilversum wat minder naar het gras van de (overzeese) buurman moeten staren en zich meer op de vaderlandse scene moeten richten. Hoe kan het zijn dat deze single geen hit geworden is? Ook Oor was uitermate positief, maar kennelijk lezen ze in Hilversum  uitsluitend jongerenmagazines en verhaaltjes over te hard rijdende rappertjes, die net zo origineel zijn als mijn grootvader’s onderbroek.’

Lees hier meer: https://ondergewaardeerdeliedjes.nl/2018/12/18/de-snob-2000-van-2018/